Skip to main content
Artikel

BI – en hjælpende hånd i den moderne økonomiafdeling

By 20. maj 2020april 15th, 2021No Comments

Tid er penge og økonomiafdelingen udgør en central livsnerve i enhver virksomhed. Men hånden på hjertet – hvis din afdeling røg en tur under luppen – kunne der så ikke effektiveres en smule?

BI og økonomi - billede af computer, dashboard og penge

ØKONOMI | For hvorfor egentlig bruge tid på at lave excel-ark og månedsrapporteringer, når du kan få de samme tal serveret i realtid? Hvorfor bruge dyrebare minutter på at rode rundt i ringbind, når du kan søge tallene frem på skærmen på et øjeblik? Hvorfor bruge dine dyrebare kræfter på rutineopgaver, når du kan få løst dem hurtigt, billigt og helt automatisk?

Med en business intelligence løsning kan din økonomiafdeling blive en aktiv sparringspartner med færre ressourcer brugt på bagudrettet rapportering og flere ressourcer brugt på at skabe overblik, indsigt og gennemsigtighed.

Få mere tid til at undersøge nye muligheder og potentialer til virksomhedens fremadrettede aktiviteter, og styrk din virksomheds økonomi ved at reducere omkostningerne, øge jeres omsætning og brug mindre tid på administrative opgaver.

Data er ingenting i sig selv. Data skal bruges til forandring. Til at give ledelsen de rette informationer, til at strømline, automatisere arbejdsgange og skabe overblik – og ikke mindst gøre økonomiafdelingen til leverandør af netop de tal og analyser, der hjælper hele virksomheden med at nå målene og som skaber værdi på sigt.
Med en BI-platform kigger vi på jeres:

  • Data: Har I overblik over jeres mange data? Hvilke måltal/KPI’er måler I jeres succes på?
  • Processer: Er jeres processer systematiserede og automatiserede?
  • Systemer: Hvad bruger I af ERP-systemer, økonomisystem, time/sag osv. og kan det gøres bedre?
  • Rapportering: Hvor ofte leverer økonomiafdelingen relevante tal til ledelsen – og er det de rigtige data?
  • Analyse: Får I det optimale ud af jeres rapportering?
  • Samarbejde: Bruges dataen til at flytte virksomheden fremad og bruger afdelingerne hinanden optimalt?

Få styr på regnskab og likviditeten

Når dit regnskab kobles sammen med BI-platformen, bliver regnskab og likviditetsstyring meget nemmere:

  • Få balancer, regnskaber og resultatopgørelser til at køre og opdatere sig selv helt automatisk
  • Følg op på alle kreditorer og kreditorbalancer, gennemsnitlig kredittid og betalingsdage samt beløb, der snart forfalder
  • Få et hurtigt indblik i hvilke likvide beløb, der er til rådighed
  • Find sammenhængende forklaringer til afvigelser og spar tid ved at undgå separate excel-baserede arbejdsprocesser

Det er selvfølgelig ikke gratis at implementere et BI-system, men mange erfaringer har vist, at investeringen hurtigt er tjent ind igen, så længe at processen og implementeringen er vellykket.

Læs for eksempel hvordan vi hjalp NIZE med at få lavet et dashboard, hvor de hele tiden kan følge virksomhedens likviditet, og hvor Lars sparer stor tid hver gang der holdes møder med bank, revisor eller investorer – ved  at bruge PilotBI.

Det vil vi også gerne hjælpe din virksomhed med. Og det starter med en dialog om jeres behov, så indsatsen koncentreres der, hvor det giver mest mulig mening og værdi for jer.