Skip to main content
Artikel

Del 2: Myter, der forhindrer dig i at få succes med BI

By 22. juli 2020april 15th, 2021No Comments

Flere virksomheder har fået øjnene op for business intelligence – for at kunne reagere hurtigere og følge med eller helt overgå konkurrencen. Vi fortsætter med anden og sidste del af vores føljeton om de myter, der bremser virksomheder og det store potentiale der er i at få BI inkorporeret som en fast del i hverdagen.

Grafik af myter om BI. En lup, der viser et billede af hænder på tastetur og ikoner fra dashboards.

‘BI-software kan ikke betale sig for små og mellemstore virksomheder’

At udvikle strategier og beslutninger baseret på analyserede data er på ingen måde forbeholdt store virksomheder. Heller ikke at optimere og forbedre sine forretningsprocesser. Det kan være lige så relevant som mindre virksomhed at analysere på kundeordrer, administrere lagerbeholdning/produktion eller evaluere performance på salgsteamet. Det er en måde at beskytte virksomheden på mod uforudsete omkostninger eller udfordringer i driften.

 

‘Business intelligence og big data er kun egnet til bestemte brancher og områder’

Arbejdet med data kan hjælpe med at gøre processer mere effektive, identificere og reducere risici eller optimere beslutningsprocesser. Dataanalyse er dog ikke kun egnet til industri eller handel.


BI er for eksempel allerede udbredt i sundhedsvæsenet, hvor man analyserer på patientdata for at undersøge effektiviteten af forskellig medicin og behandlinger. Databehandlingen bidrager og støtter således lægerne i deres søgen efter den optimale behandling af sygdomme.

Business intelligence og dataanalyse giver mange fordele for næsten enhver datavidenskabelig virksomhed – uanset virksomhedens størrelse, branche eller eksisterende datakilder.