Cases

Nu kan vi følge udviklingen time for time

”Med Business Intelligence kan vi nu følge udviklingen time for time, så vi er bedre rustede til ikke at få for store overraskelser – hverken positive eller negative” – Niels Jørgen Nielsen, CEO & Founder, Millpart A/S

Niels Jørgen Nielsen stiftede Millpart A/S i 2001. Millpart er en ordreproducerende virksomhed beliggende i Skjern, der beskæftiger sig med bearbejdning af hydraulikrelaterede produkter, herunder hydraulikblokke, som de eksporterer til 10 forskellige lande fordelt på 4 forskellige kontinenter. Virksomheden beskæftiger i dag knap 50 medarbejdere, og med et produktionsareal på hele 4000 kvadratmeter, er der ingen tvivl om, at Business Intelligence kunne være et fordelagtigt værktøj til at skabe overblik over virksomhedens mange processer.

Adgang til bearbejdede dataindsigter – døgnet rundt

Før samarbejdet med Virkplan har Millpart været afhængige af selv at trække data ud af deres ERP-system og lave manuelle rapporter i regneark for derefter at kunne bruge data strategisk. Det er naturligvis tidskrævende og skaber en vis forsinkelse på de indsigter, der ligger tilgængelige i data. Derfor fremhæver Niels Jørgen også især, hvordan Business Intelligence skaber værdi i form af den tilgængelighed, som de nu helt automatisk har til data. Med Business Intelligence kan de nu bruge deres data på daglig basis uden selv at skulle producere rapporterne først eller opdatere data – det kører helt automatisk og afspejler derfor situationen i virksomheden netop nu.

“Den helt firkantede forskel er jo, at vi uden nogen indsats kan se data i realtid – vi skal ikke først printe eller trække data ud og hakke det ind i et regneark.”

Niels Jørgen NielsenCEO & Founder, Millpart A/S

I Millpart kan de altså nu følge alt fra ordreflows, lager og specifikke omkostninger til materialedisponering og produktionsoutput, time for time uden selv at gøre nogen indsats. Det skaber ikke kun tidsbesparelser men også et bedre og letforståeligt overblik, som både ledelsen såvel som økonomi- og planlægningspersonale kan bruge til at træffe bedre strategiske beslutninger. Det er især relevant, når man skal være i stand til at respondere og ikke mindst følge med under omskiftelige forretningskontekster.

Virkplan som samarbejdspartner – sparring, der rækker længere end teknikken

Samarbejdet med netop Virkplan har især skabt værdi for Millpart på baggrund af den strategiske indgangsvinkel, som vores seniorkonsulent Lars Christiansen har som følge af hans erfaring indenfor økonomi. I den forbindelse fremhæver Niels Jørgen, hvordan det har været en stor fordel for samarbejdet, hvordan Lars hurtigt forstod processerne i deres specifikke virksomhed samt hvilke forudsætninger, der således ville være at arbejde med. På den måde har Virkplan ikke kun kunne lave den BI-løsning, som Millpart efterspurgte, men også lettere kunne være en sparringspartner i forbindelse med hvordan, at forskellige rapporter vil kunne skabe mest værdi for netop Millpart.